YEŞİL RENK VE ANLAMI – RENKLERİN PSİKOLOJİSİ
Yeşil Rengin Anlamı – Yeşil renk; denge, uyum ve büyümenin rengidir.
Yeşil Renk ve Anlamı: “Yeşil Rengin Anlamı” yazısı, yeşil rengi sevenler için yazılmıştır. Yeşil tutkunuysanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Zaten yeşil rengi herkes sever. Çünkü, psikolojik sorunu yoksa, herkes denge ve uyumu sever. Renk psikolojisi açısından baktığımızda denge ve uyum kalbimizin ve duygularımızın, kalp ile beynin arasındaki uyum ve dengenin ta kendisidir.
Bir de yeşil rengin “büyüme” ile ilgisinden söz ettik. Hemen “bahar” mevsimini, yani yeniden doğuşu ve dirilişi hatırlayın; bitkilerin her çeşidi, açık pastel yeşilden koyu yeşiline kadar, o kısacık ömürlerine yeşilin her tonunu sığıştırırlar.
Yeşil renk insanın yüklü olduğu enerjinin düzenlenmesini sağlar. Modern hayatın bize yüklediği ağır stres yükünü üzerimizden atar.
Yerkürenin resmini gördüğümüzde yeşil alanlar ve mavi denizler bize ne kadar rahatlık verir değil mi? Öyleyse, neden yeşil alanları tahrip ediyor, denizleri kirletiyoruz!
Yeşil renk duygusal olarak pozitif bir renktir. Bize sevme becerisi kazandırır. Tüm şartlarda duygularımızı eğitir. Doğal bir barış sağlayıcıdır.
Yeşil renk gözlem yapmayı seven harika bir öğütçü, iyi bir dinleyici ve yardımsever bir sosyal çalışmacıdır. Toplumu desteklemeyi sever. Hayırsever bir çalışandır. İyi bir aile ve yardım edici bir komşudur.
Yeşil rengin, mavi ile sarının renklerin bir kombinasyonu olduğunu biliyor muydunuz? Bu bileşimdeki iki karışandan biri olan sarı renkten mental temizlik ve iyimserliği alırken, diğer karışan maviden ise sükunet ve iç dinginlik özelliklerini almıştır. Böylece ortaya adına “yeşil” dediğimiz, başka renklerde olmayan umut ve ruhsal paylaşım ortaya çıkmıştır.
Yeşil, ayrıca, doğru ve yanlışı temsil etmekte, doğru yargılamada güçlü bir ifade biçimidir. Bir eşitliğin iki tarafını da görür, nötr davranır ve karar vermede yanıltmaz.
Yeşil, tabiat sevgisini, aile sevgisini, arkadaş, hayvan ve ev sevgisini yüceltir. Yeşil bir bahçe sevilmez mi hiç? İç dekorasyonu yeşil ağırlıklı olan bir ev sahibi tarafından nasıl sevilmez!
Yeşil rengi, cömertliği ve paylaşımı sever. Arkadaş canlısı ve güvenilir bir dosttur. Yeşil istikrar ve dayanıklılık rengidir. Bize sebat etme ve zorluklarla başa çıkma gücü verir.
Yeşil, refah ve bereket, finans ve maddi zenginlik rengidir. İş dünyasında, emlak ve mülklere yönelik ticaret yapanlar için bir güven hissi verir. Yeşil rengin negatif yönü ise insanlara ve eşyalara sahip olma duygusunu kabartır. Sahiplik hissi arttıkça kişi materyalist olabilir. En sevdiğiniz renk yeşil ise, işte sizin kişiliğiniz! Bir iş uygulamasında yeşil kullanmayı düşünüyorsanız, işinizde renklerin anlamları hakkında bilgi edinin.
YEŞİL RENK VE ANLAMI – YEŞİL RENK NELERİ TEMSİL EDER?
Uyum ve Denge: Yeşil renk; ruhsal, duygusal ve fiziksel enerjilerimizin büyük bir dengeleyicisidir. Bu yüzden yeşil alanlar gezegenimizin ciğerleri ve kalbidir. Bireysel olarak da yeşil, vücudun kalp merkezidir.
Büyüme: Doğada olduğu gibi, yeşil yapraklar bitkinin hala büyüdüğünün bir göstergesidir.
Umut: Yeşil, geleceğin beklentisidir.
YEŞİL RENK, EFSANEVİ “YEŞİL YOL” (THE GREEN MILE) FİLMİNE DE İSMİNİ VERMİŞTİ
Yeşil Rengin Anlamı – Yeşil Rengin Etkileri
Canlandırıcı: Yeşil renk, fiziksel, zihinsel veya duygusal olarak tükendiğimizde bizi yeniden canlandırır.
Besleyici: Yeşil renk insanlarla bağımızı gösterdiğinden, muhtaçlara vermeye, başkalarını beslemeye davetkardır. Zaten sebzelerimizin çoğu neden yeşil ki? Yeşille besleniyoruz. Dünyanın en baskın rengi olmasının bir başka nedeni ne olabilir!
Güven verici, Uzlaşmacı ve diplomatik: Yeşil, durumları, bütünüyle ve her taraftan açıkça görmemize yardımcı olur.
Sahiplendirici: Yeşil, bizi bir şeylere ve insanlara sahip olmak ve toplamak için cesaretlendiren bir renktir. Yeşil materyalizmi teşvik eder.
—– Sponsor Bağlantı —–
5-12 YAŞ ARASI ÇOCUKLARIN KONSANTRASYONLARI İÇİN
ANZAN MEGA ARİTMETİK BEYİN EGZERSİZLERİ EĞİTİMİ
—– Yazının Devamı —–
Özendirici: Yeşil renkte, insan doğasında daha iyiye doğru bir sahiplenme ve özendirme özeliği vardır. Bu yönü ile durumu korumaya çalışanların olumsuz tepki vermesine sebep olabilir.
Not: Diğer renklerin anlamı ve psikolojisi için aşağıda verilen yazıya bakabilirsiniz;
Renklerin Dili, Renklerin Anlamı ve Renklerin Psikolojisi
Kaynak: https://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/meaning-of-colors.html