RENKLERİN PSİKOLOJİSİ – MOR RENK VE ANLAMI
“Renklerin Psikolojisi- Mor Renk ve Anlamı” yazısı, mor rengi/menekşe/lila/eflatun vb. sevenler için yazılmıştır. Mor renk ve anlamı tutkunuysanız veya menekşeyi seviyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Mor renk ve anlamı hayal gücü ve maneviyatla ilgili olmasıdır. Yüksek idealleri gösterir. İç gözlemsel bir renktir ve derin düşüncelere dokunmamıza izin verir.
Mor renk ve anlamı, hayal gücü ve maneviyattır.
Menekşe rengi (eflatun) ile mor renk arasındaki fark, morun ışık tayfında veya gökkuşağının içinde görünmesidir. Çünkü mor renk, kırmızı ve mavinin bir karışımıdır. Menekşe rengi (eflatun) görünür ışık tayflarında en yüksek titreşime sahip bir mor tonudur.
Menekşe, mor kadar yoğun olmasa da, özü benzerdir. Genel olarak isimler birbirleriyle yer değiştirebilir ve renklerin anlamları birbirine benzerdir. Her ikisi de mavinin ruhaniyeti ve bütünlüğü ile kırmızının enerjisi ve gücünü içerir. Bu, bedensel ve ruhsal enerjilerimiz arasında bir denge yaratan beden ve ruhun birleşmesidir.
Mor ya da menekşe, yaşamın anlamını ve manevi tatminini arayanlara yardım eder – farkındalığı arttırır, bizi daha yüksek bir bilince bağlar. Bu nedenle ruhun dönüşümü ile ilişkilidir ve filozoflar genellikle mor renginin cazibesindedir.
Renklerin anlamında, mor renk veya menekşe moru, duyguları manevi olarak sakinleştirirken, geleceği, hayal gücünü ve rüyalarımızı temsil eder. Ruhani yetenekleri ve ruhsal aydınlanmaya ilham verir ve geliştirir. Aynı zamanda bizi gerçekçi ve ayakları yere basan olarak tutar.
Mor veya menekşe moru, yaşamın pratiklerinden yine yaşamın fantazi dünyasına kaçma ihtiyacıyla ilgili bir renktir. Tıpkı, gerçeklikten kaçan bir hayalperest gibi…
Renk psikolojisi perspektifinden bakıldığında, mor renk ve menekşe moru, akıl ve duyguların uyumunu teşvik eder. Zihinsel dengeye ve istikrara katkıda bulunur. Akıl, mor renk etkisiyle ruhsal ve fiziksel dünyalar arasındaki düşünce ve etkinlik arasında bir bağlantı kurar.
Mor ve menekşe moru meditasyon uygulamalarını destekler.Mor renk veya menekşe moru, egodan yoksun, duyarlılığı ve şefkati teşvik eden koşulsuz ve bencil olmayan sevgiye ilham verir.
Mor renk, hava kirliliği, gürültü kirliliği, görsel kirlilik veya gıda zincirimizdeki kirlilik olsun, bugün dünyadaki tüm farklı kirlilik türlerine karşı duyarlı bir renktir. Bu duyarlılık, mor rengi hastalıklara ve alerjilere karşı hassas yapar ve gündelik hayattaki olumsuz etkenlere karşı savunmasız mesajını verir.
Menekşe, yaratıcı arayışları teşvik eder ve yaratıcı çabalarıyla ilham ve özgünlük ister. Kalabalıkların bir parçası değil, benzersiz, bireysel ve bağımsız olmayı sever. Sanatçılar, müzisyenler, yazarlar, şairler ve medyumlar, mor rengin büyüsünden ve gizeminden ilham alıyorlar.
—– Sponsor Bağlantı —–
5-12 YAŞ ARASI ÇOCUKLARIN KONSANTRASYONLARI İÇİN
ANZAN MEGA ARİTMETİK BEYİN EGZERSİZLERİ EĞİTİMİ
—– Yazının Devamı —–
Menekşe moru, diğer insanlara iyi davranmak ve daha iyi bir yargıda bulunan insanlığın rengidir. Akıl ve güç ile duyarlılık ve alçakgönüllülüğü birleştiren mor, talihi yaver gitmeyenler için çok şey kazandırabilir.
Mor renk özellikle bilinçsiz zenginlik nedeniyle ortaya çıkan savurganlıkla ve savurgan yöneticilerle ilişkilendirilir.
Mor renk güçlüdür. Saygı gerektiren bir zenginlik ve kaliteye sahiptir. Mor renk liderliğin iddialı ve kendinden emin yönünü taşır.
Mor rengin fazlası, bazılarında depresyonu teşvik edebilir veya şiddetlendirebilir. Bu depresif durumlara karşı savunmasız olanlar tarafından son derece dikkatli ve az miktarda kullanılması gereken bir renktir.
MOR RENK VE ANLAMI – MOR RENK NELERİ TEMSİL EDER?
İlham: Özgün ve sağlam fikirler menekşe rengi ile oluşturulur; beyin fırtınası oturumları sırasında ilham almak için mor renk kullanın.
Hayal Gücü: Yaratıcılığa ilham veren menekşe rengi, aynı zamanda rüyalar görmeye de teşvik eder.
Bireysellik: Mor renk sıra dışı, bireysel ve orijinaldir. Kendi işini yapmayı sevmekten başka kimseyi kopyalamaz.
Ruhaniyet: Menekşe, ibadet, dua ve meditasyon sırasında bize yardım eder. Daha derinlikli bilinçaltı düşüncelerimizle bağlantı kurmamıza yardım eder. Bu nedenle, ibadethaneler (Cami, Kilise vb.) genellikle vitray pencerelerinde menekşe rengi kullanırlar.
MENEKŞE KOKULU YARİM
Menekşe, rengiyle ve kokusuyla aşklara, şarkılara ve sevgililere rumuz olmuştur.
MOR RENK VE ANLAMI- MOR RENGİN ETKİLERİ
Empati: Merhamet, şefkat ve insanlık sevgisi mor rengin veya menekşenin olumlu nitelikleridir.
Kontrollü Duygular: Menekşe kırmızı gibi tutkuludur; ama sadece özel olanı gösterme eğilimindedir. Menekşe gözler şarkılara, menekşe kokusu aşka ilham vermiştir.
Saygın ve Seçkin: Menekşe’nin daha koyu tonları, özellikle de kraliyetin ve zenginlerin tarihiyle, o da morun kökeniyle bağlantılıdır.
Kullanışsız: Menekşe moru, ayakları yere basan gerçekçilikten ziyade, başı bulutlarda dolaşan bir psikolojidedir ve bu uygulanamaz. Hayatı nasıl göründüğünden ziyade hayal ettiği gibi görmeye eğilimlidir.
Olgunlaşmamış: Menekşe moru, olgunlaşmamış fantezileri teşvik edebilir; gerçek hayatta elde edilmesi çoğu zaman zor olan idealizm gibi davranabilir.
Haysiyet: Mor renk, dışımızdaki insanlara olumlu hitap eden, sessiz ve mütevazı bir haysiyete sahiptir.
Alaycı: Ne yazık ki, mor rengin olumsuz bir yönüdür.
Not: Diğer renklerin anlamı ve psikolojisi için aşağıda verilen yazıya bakabilirsiniz;
Renklerin Dili, Renklerin Anlamı ve Renklerin Psikolojisi
Kaynak: https://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/meaning-of-colors.html