“Renklerin Psikolojisi- Altın Rengi ve Altın Renginin Anlamı” yazısı, altın rengi sevenler için yazılmıştır. Altın rengi tutkunuysanız veya altını seviyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Altın rengi ve anlamı için çoğu insanın altını sevmesinden anlamak mümkündür. Altın renk; zenginliğin, başarının ve statünün rengidir.
Altın rengi ve anlamı bakımından bayanlara bakmak yeterlidir. Altının özellikle bayanların gözdesi olduğunu unutmayın! Neden altın tarih boyunca bu denli reyting yapan en popüler elementtir? Çünkü insanların özlemi olan başarı ve zaferin rengi altındır. Bolluk ve refah, lüks ve kalite, prestij ve sofistike, değer ve zarafet ile ilişkili olan bu rengin psikolojisi, refah, maddi zenginlik ve savurganlık anlamına gelir.
Altın, fiziksel statüsüyle, doğası gereği, bugün dünyada, her ülkede, her kültürde ve her pazarda zenginlik ve prestij anlamına gelir. Muhtemelen, küresel pazarda mevcut olan en değerli ve ticareti kolay olan bir metadır.Erkeksi güç ile kadınsı gücü; güneş enerjisi ile ayın duyarlılığını karşılaştırdığımızda, tıpkı altın renk ile gümüş rengin karşılaştırılması gibidir.
İyimser ve pozitif duygu yüklü olan altın renk, ilişkili olduğu her şeye zenginlik ve sıcaklık katar; etrafındaki her şeyi aydınlatır ve geliştirir. Sultanların, kralların veya gösteriş budalası pek çok hükümdar veya zengin insanların saraylarını veya evlerini altınla kaplamaları güç gösterisinden başka bir şey değildir.
Renklerin anlamında, altın, cömertliği ve vermeyi, merhametli olmayı ve sevgiyle dolmayı, hayırsever veya patron, bilgelik, bilgi sahibi olan ve zenginliklerini başkalarıyla paylaşan bir renktir.
Altın, daima kazananların rengidir; yarışmalarda birincilere her zaman altın madalya verilir, gümüş madalya ikinciye ve bronz madalya üçüncüye verilir. Kendinden emin, tutkulu ve göz alıcı olan altın, daima dikkat çekicidir.
Altın, parlak, parıldayan, mutlu olduğu kadar mat, sessiz ve geleneksel olabilen sıcak bir renktir.
Altının daha parlak tonları hemen göze çarpar, ama koyu renkli altınlar daha derin, sıcak ve yoğundur.
Altın, mor ile birlikte, dünya çapında uzun süredir krallarla ilişkilendirilmiştir. Altınlarla çevrili bir ortamda yaşamak, daha fazla güç ve etki arayışınız olduğunu ele verir. Hatta bencil, kendini daima haklı gören bir fırsatçı olmanıza yol açabilir.
Eğer altının negatif duyguları altında yaşıyorsanız, kolayca güvenen biri olamazsınız. Başarı ve zenginlik korkusu yaşayamazsınız, hatta başarısızlık korkusu da sergileyebilirsiniz. Bencil ve muhtaç bir duruşunuz olur; kibar ve cömertlikten yoksun bir sefil olarak yaşarsınız.
RENKLERİN PSİKOLOJİSİ- ALTIN RENK NELERİ TEMSİL EDER
Başarı: Altın, kazanma, zafer ve başarıyla ilgili bir renktir.
Zenginlik: Altın, refah, maddi zenginlik ve savurganlık anlamına gelir.
Prestij ve Zevk: Altın, sofistike, zarafet, değer, kalite ve statü ile ilişkilidir.
“Altına Hücum” 1920’li yılların zenginlik arayışında olan insanlarını konu alan 1925 yapımı bir film. Bu tehlikeli macerayı bize komik olarak sunan ise –tahmin ettiğiniz gibi- yaptığı her hareketiyle insanı kahkahaya boğan Charlie Chaplin’den başkası değildir. Fragmanı izleyin!
RENKLERİN PSİKOLOJİSİ- ALTIN RENGİN ETKİLERİ
Aydınlanma: Altın, en üst düzeyde, bilgiyi, maneviyatı, derin anlayışı ve kendi ruhunu anlamayı fısıldar.
Şefkat: Altın, şefkatli, sevgi dolu, cömert, veren el, hayırsever veya patrondur.
Cömertlik: Altın, bilgeliği, bilgi ve zenginliklerini başkalarıyla paylaşmayı sever.
Not: Diğer renklerin anlamı ve psikolojisi için aşağıda verilen yazıya bakabilirsiniz;
Renklerin Dili, Renklerin Anlamı ve Renklerin Psikolojisi
Kaynak: https://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/meaning-of-colors.html