Satış & PazarlamaSosyal Medya / SEO

Dijital Pazarlama Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey

Dijital Pazarlama Kanalları Nelerdir? Kim, Hangi İşi Yapıyor?

Dijital pazarlama nedir – Dijital pazarlama kanalları nelerdir? Bayram günleri gibi, dijital pazarlama dünyasında da büyük bir hareketlilik, yenilik ve heyecan var. Tıpkı sevdiklerimizle paylaştığımız o değerli anlar gibi, markalar da dijital ortamda hedef kitleleriyle güçlü bağlar kurmak, onlara unutulmaz deneyimler yaşatmak için uğraşıyor. Teknolojinin hızla evrildiği, her gün yeni bir dijital trendin ortaya çıktığı bu dünyada, markaların sesini duyurabilmesi ve rakiplerinden sıyrılabilmesi için doğru stratejilerle ilerlemesi büyük önem taşıyor. Dijital pazarlama, sadece bir araç değil, markaların kimliklerini ve geleceğini inşa ettiği güçlü bir platform haline gelmiş durumda. Gelin, bu heyecan verici yolculuğun kapılarını aralayalım ve dijital pazarlamanın sunduğu sonsuz fırsatları birlikte keşfedelim.

Endüstri 4.0; akıllı üretim çağının dijitalleşen endüstrisinin son aşamasındayız. Dijitalleşme dünyayı şekillendirmeye devam ediyor.

1990’lardan itibaren son sürat hızlanan internetin yaygınlaşmasıyla birlikte her sektörde olduğu gibi, pazarlamada da teknolojik araçlar kullanılmaya başlandı. Markalar, kurum ve şirketler de üretim ve pazarlama stratejilerini bu yönde geliştirmeye başladılar.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, elektronik cihazlar veya internet kullanımı üzerinden yapılan tüm pazarlama çabalarını kapsar. Dijital pazarlama yapmak isteyen işletmeler, mevcut ve potansiyel müşterilere ulaşmak için arama motorlarından, sosyal medyadan, e-postalardan ve diğer web siteleri gibi dijital kanallardan yararlanırlar.

Dijital Pazarlamanın Geleneksel Pazarlamadan Ne Farkı Var?

Geleneksel pazarlamada görsel, yazılı medya yanında telefon gibi araçlar kullanılır. Etki alanı sınırlıdır. Tek taraflı iletişimdir. Maliyetleri yüksektir.  Gerçek zamanlı geri dönüş imkanına sahip değildir. Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamadan maliyet, iletişim, zaman, kapsam, kullanılabilirlik, deneyim sunumu, çalışan kişiler ve kullanılan dil açısından önemli farklara sahiptir.

Dijital pazarlama, zamanın çoğu müşterilerle bağlantı kurmak için harcanan, çeşitli dijital taktik ve kanalların kullanımı ile tanımlanan bir  çevrimiçi online sistemidir.

Web sitesinin kendisinden tutun da bir işletmenin çevrimiçi markalama varlıkları olan  dijital reklamcılığa, e-posta pazarlamasına, çevrimiçi broşürlere ve daha fazlasına kadar, “dijital pazarlama” şemsiyesi altında bir dizi pazarlama taktiklerini içermektedir.

En iyi dijital pazarlamacılar, her dijital pazarlama kampanyasının genel hedeflerini nasıl desteklediğinin net bir resmini görürler. Hedeflerine bağlı olarak, pazarlamacılar emrindeki ücretsiz ve ücretli kanallar aracılığıyla daha büyük bir kampanyayı destekleyebilirler.

Örneğin bir içerik pazarlamacısı, yakın zamanda oluşturulan yeni bir e-kitaptan müşteri adayları oluşturmaya yarayan bir dizi blog yazısı oluşturabilir. Şirketin sosyal medya pazarlamacısı bu blog yayınlarının, şirketin sosyal medya hesaplarındaki ücretli ve organik postalar aracılığıyla tanıtımına yardımcı olabilir. Belki e-posta pazarlamacısı, e-kitabı indirenleri şirket hakkında daha fazla bilgi göndermek için bir e-posta toplama kampanyası oluşturabilir.

Dijital Pazarlama Örnekleri Nelerdir?

  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
  • İçerik pazarlama
  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • Tıklama Başına Ödeme (PPC)
  • Bağlı pazarlama
  • Yerel Reklamcılık
  • Pazarlama Otomasyonu
  • Eposta pazarlama
  • Çevrimiçi PR
  • Gelen Pazarlama

dijital pazarlama nedir?

İşte en yaygın dijital pazarlama taktikleri ve bunlara dahil olan kanallardan bazıları

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Bu, web sitenizi arama motoru sonuç sayfalarında “daha yüksek” bir sıralamaya yükseltmek ve böylece web sitenizin aldığı organik (veya ücretsiz) trafik miktarını arttırmaktır. SEO’dan yararlanan kanallar web siteleri, bloglar ve infografikleri içerir.

Web sitenize nitelikli trafik oluşturmak için SEO’ya yaklaşmanın birkaç yolu vardır. Bunlar şunları içerir:

Sayfada SEO

Bu tür SEO, bir web sitesine bakarken “sayfada” bulunan tüm içeriğe odaklanır. Anahtar kelimeleri arama hacmi ve amacı (veya anlamı) için araştırarak, okuyucular için soruları cevaplayabilir ve bu soruların ürettiği “arama motoru sonuç sayfaları”nda (SERP) daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Sayfa dışı SEO

Bu tür SEO, web sitenizi optimize ederken “sayfa dışı” gerçekleşen tüm faaliyetlere odaklanır. “Kendi web sitemde olmayan hangi faaliyet sıralamamı etkileyebilir?” şeklinde kendine sorabilirsin. Cevap, geri bağlantı olarak da bilinen gelen bağlantılardır. Size bağlanan yayıncıların sayısı ve bu yayıncıların göreceli “otoritesi”, önem verdiğiniz anahtar kelimeler için ne derece yer aldığınızı etkiler. Diğer yayıncılarla ağ kurarak, bu web sitelerine konuk mesajları yazarak (ve web sitenize geri bağlayarak) ve dış dikkat oluşturarak, web sitenizi tüm doğru SERP’lerde yukarı taşımak için ihtiyaç duyduğunuz geri bağlantıları kazanabilirsiniz.

Teknik SEO

Bu SEO türü, web sitenizin arka tarafına ve sayfalarınızın nasıl kodlandığına odaklanır. Görüntü sıkıştırma, yapılandırılmış veriler ve CSS dosya optimizasyonu, web sitenizin yükleme hızını artırabilen teknik SEO formlarıdır. Google gibi arama motorlarının gözünde önemli bir sıralama faktörüdür.

iq nedir - zeka nedir - mho

İçerik pazarlama

Bu terim, marka bilinirliği, trafik artışı, potansiyel müşteri oluşturma ve müşteri yaratma amacıyla içerik varlıklarının oluşturulmasını ve tanıtımını ifade eder. İçerik pazarlama stratejinizde rol oynayabilecek kanallar şunlardır:

Blog gönderileri

Bir şirket blogunda makale yazmak ve yayınlamak, sektördeki uzmanlığınızı göstermenize ve işletmeniz için organik arama trafiği oluşturmanıza yardımcı olur. Bu, sonuçta, web sitesi ziyaretçilerini satış ekibiniz için potansiyel müşterilere dönüştürmeniz için daha fazla fırsat sunar.

E-kitaplar ve Ücretsiz Makale veya Raporlar 

E kitaplar, makale veya raporlar gibi uzun biçimli içerikler, web sitesi ziyaretçilerini daha fazla eğitmeye yardımcı olur. Ayrıca, okuyucunun iletişim bilgileri için içerik alışverişinde bulunmanıza, şirketiniz için potansiyel müşteriler üretmenize ve insanları alıcının yolculuğunda ilerletmenize olanak tanır.

Infografikler

Bazen okuyucular söylemenizi değil göstermenizi ister. Infographics, web sitesi ziyaretçilerinin öğrenmelerine yardımcı olmak istediğiniz bir kavramı görselleştirmelerine yardımcı olan bir görsel içerik biçimidir.

Sosyal medya pazarlamacılığı

Bu uygulama, marka bilinirliğini, marka trafiğini artırmak ve işiniz için potansiyel müşteriler oluşturmak için markanızı ve içeriğinizi sosyal medya kanallarında tanıtmadır. Sosyal medya pazarlamasında kullanabileceğiniz kanallar:

  • Facebook
  • Heyecan
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Snapchat
  • Pinterest

motivasyon - kendi kendine motivasyon - ingilizce

Tıklama Başına Ödeme (Pay Per Click – PPC)

PPC, reklamınızı her tıkladığınızda bir yayıncıya ödeme yaparak web sitenize trafik çekmenin bir yöntemidir. En yaygın kullanılan PPC türlerinden biri, Google’ın arama motoru sonuç sayfalarındaki en iyi slotları, yerleştirdiğiniz bağlantıların “tıklama başına” bir fiyatıyla ödemenizi sağlayan Google Reklamlarıdır. PPC kullanabileceğiniz diğer kanallar şunlardır:

Facebook’ta ücretli reklamlar

Burada kullanıcılar, Facebook’un işletmenizin hedef kitlesine uyan kişilerin haber bültenlerinde yayınlayacağı bir videoyu, resim gönderisini veya slayt gösterisini özelleştirmek için yayınlar ve ödeme yapabilir.

Twitter Reklamları kampanyaları

Burada kullanıcılar, belirli bir hedef kitlenin haber yayınlarına bir dizi gönderi veya profil rozeti yerleştirmek için ödeme yapabilir, hepsi de işletmeniz için belirli bir hedefi gerçekleştirmeye adanmıştır. Bu hedef web sitesi trafiği, daha fazla Twitter takipçisi, tweetle etkileşim ve hatta uygulama indirmeleri olabilir.

LinkedIn Sponsorlu Mesajlar

Burada kullanıcılar, sektörlerine ve geçmişlerine göre doğrudan belirli Linkedln kullanıcılarına mesaj göndermek için ödeme yapabilirler.

müzik - frekans + eğitim - öğrenme - konsantrasyon

Satış Ortaklığı

Bu, bir başkasının ürünlerini veya hizmetlerini web sitenizde tanıtmak için komisyon aldığınız, performansa dayalı bir reklam türüdür. Satış ortaklığı şeklindeki pazarlama kanalları şunları içerir:

  • YouTube Partner Programı ile video reklamları barındırmak .
  • Sosyal medya hesaplarınızdan bağlı kuruluş ve ürün bağlantıları yayınlamak.

Yerel Reklamcılık

Yerel reklamcılık, öncelikle içerikli ve diğer ücretli olmayan içeriğin yanı sıra bir platformda yer alan reklamlara atıfta bulunur. BuzzFeed sponsorlu yayınlar iyi bir örnektir, ancak birçok kişi, sosyal medya reklamcılığını “yerel” olarak kabul eder – örneğin Facebook reklamları ve Instagram reklamları.

içsel motivasyon ve toefl

Pazarlama Otomasyonu

Pazarlama otomasyonu, temel pazarlama işlemlerinizi otomatikleştirmek için kullanılan yazılımı ifade eder. Birçok pazarlama departmanı, aksi takdirde manuel olarak yapacakları, tekrarlayan görevleri otomatikleştirebilir, örneğin:

E-posta Bültenleri

E-posta otomasyonu yalnızca abonelerinize otomatik olarak e-posta göndermenize izin vermez. Ayrıca, kişi listenizi gerektiği gibi küçültmenize ve genişletmenize yardımcı olabilir, böylece haber bültenleri yalnızca onları gelen kutularında görmek isteyen kişilere gider.

Sosyal Medya Sonrası Zamanlama

Kuruluşunuzun varlığını bir sosyal ağda büyütmek istiyorsanız, onu sık sık yayınlamanız gerekir. Bu, manuel gönderme işleminin bir miktar asılsız işlem haline gelmesini sağlar. Sosyal medya planlama araçları, içeriğinizi sizin için sosyal medya kanallarınıza yönlendirir, böylece içerik stratejisine odaklanarak daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

Müşteri odaklı iş akışları

Müşteri adayları oluşturmak ve bu müşteri adaylarını müşteriye dönüştürmek uzun bir süreç olabilir. Bir e-kitabı indirip açtıkları gibi belirli ölçütlere uyduktan sonra müşteri adaylarına belirli e-postalar ve içerikler göndererek bu işlemi otomatikleştirebilirsiniz.

Kampanya izleme ve raporlama

Pazarlama kampanyaları, tonlarca farklı kişi, e-posta, içerik, web sayfası, telefon görüşmesi ve daha fazlasını içerebilir. Pazarlama otomasyonu, hizmet verdiği kampanyanın üzerinde çalıştığınız her şeyi sıralamanıza yardımcı olabilir ve ardından tüm bu bileşenlerin zaman içindeki ilerlemesine bağlı olarak bu kampanyanın performansını izleyebilir.

DHA - Beslenmede Başarı Hikayeleri

E-posta Pazarlama

Şirketler, e-posta pazarlamasını izleyicileri ile iletişim kurmanın bir yolu olarak kullanıyor. E-posta genellikle içeriği, indirimleri ve etkinlikleri tanıtmanın yanı sıra, insanları işletmenin web sitesine yönlendirmek için de kullanılır. Bir e-posta pazarlama kampanyasında gönderebileceğiniz e-posta türleri şunlardır:

  • Blog aboneliği bültenleri
  • Bir şeyler indiren web sitesi ziyaretçilerinden e-postaları almak
  • Müşteri hoş geldiniz e-postaları
  • Sadakat programı üyelerine tatil promosyonları
  • Müşterinin beslenmesi için ipuçları veya benzer seri e-postalar.

Çevrimiçi PR

Çevrimiçi PR, kazanılmış çevrimiçi kapsama alanını; dijital yayınlar, bloglar ve diğer içerik tabanlı web siteleriyle güvence altına alma uygulamasıdır. Geleneksel PR’a çok benziyor ama çevrimiçi alanda.

Halkla ilişkiler çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak için kullanabileceğiniz kanallar şunlardır:

Muhabirin sosyal medya aracılığıyla erişimi

Örneğin Twitter’da gazetecilerle konuşmak, şirketiniz için kazanılmış medya fırsatları üreten basınla ilişki kurmanın harika bir yoludur.

zh

Şirketinizin çevrimiçi incelemelerini yapma

Birisi şirketinizi çevrimiçi olarak incelediğinde, bu incelemenin iyi veya kötü olup olmadığı konusunda içgüdüleriniz dokunmayabilir. Aksine, ilgi çekici şirket incelemeleri, markanızı hümanize etmenize ve itibarınızı koruyan güçlü mesajlaşma sunmanıza yardımcı olur.

Kişisel web sitenize veya blogunuza yorumlarda bulunmak

Şirketinizin incelemelerine yanıt verdiğinize benzer şekilde, içeriğinizi okuyan kişilere yanıt vermek, endüstrinizde verimli bir sohbet üretmenin en iyi yoludur.

Gelen (Inbound) Pazarlama

Gelen pazarlama, alıcının yolculuğunun her aşamasında müşterileri cezbettiğiniz, ilginizi çeken ve sevindiren bir pazarlama yöntemine atıfta bulunur. Müşteri deneyimi yaratmak için, dijital pazarlama taktiği kullanabilirsiniz; müşteri  ile olmalı; müşteriye karşı değil. İşte geleneksel pazarlamaya karşı inbound pazarlamanın klasik örneklerinden bazıları:

  • Blogging ve açılır reklamlar
  • Video pazarlama ve ticari reklamcılık
  • E-posta iletişim listeleri ve e-posta spam’i

dijital pazarlama nedir?

Dijital Pazarlamacılar Aranıyor!

Son günlerde çok sayıda ilan görüyorum. Çok deneyimli dijital pazarlamacı aranıyor ki, alanda yetişmiş insan bulmak zorlaştı. Ne iş yapıyorlar bunlar?

Dijital pazarlamacılar, bir şirketin emrinde olan, hem ücretsiz hem de ücretli tüm dijital kanallar üzerinden marka bilinirliğinin artırılması ve yönlendirilmesinden sorumludur. Bu kanallar arasında sosyal medya, şirketin kendi web sitesi, arama motoru sıralaması, e-posta, görüntülü reklamcılık ve şirketin blogu bulunmaktadır.

Dijital pazarlamacı genellikle her kanal için farklı bir anahtar performans göstergesine (KPI) odaklanır, böylece şirketin her birindeki performansını doğru bir şekilde ölçebilirler. Örneğin SEO’dan sorumlu olan dijital bir pazarlamacı, web sitesinin “organik trafiğini” ölçer – bu web sitesinin trafiğini, Google’da arama yaparak web sitesinin bir sayfasını bulan web sitesi ziyaretçilerinden gelir.

Dijital pazarlama bugün birçok pazarlama rolünde gerçekleştirilmektedir. Küçük firmalar, yukarıda açıklanan dijital pazarlama taktiklerinin çoğuna sahip olabilir. Daha büyük şirketlerde, bu taktiklerin her biri markanın dijital kanallarından yalnızca bir veya ikisine odaklanan birden fazla uzmanı vardır.

İşte bu uzmanlardan bazı örnekler:

SEO Yöneticisi

Anahtar Performans Göstergesi: Organik trafik

SEO yöneticileri, işletmenin Google’da yer almasını sağlar. Arama motoru optimizasyonu için çeşitli yaklaşımlar kullanan bu kişi, ürettiği içeriğin Google’da iyi bir performans göstermesini sağlamak için doğrudan içerik oluşturucularla birlikte çalışabilir; şirket, bu içeriği sosyal medyada da yayınlasa bile.

İçerik Pazarlama Uzmanı

Anahtar Performans Göstergesi: Sayfadaki saat, genel blog trafiği, YouTube kanal aboneleri

İçerik pazarlama uzmanları dijital içerik yaratıcılarıdır. Sık sık şirketin blog takvimini takip ederler ve aynı zamanda video içeren bir içerik stratejisi geliştirirler. Bu uzmanlar, iş lansmanlarının ürün ve kampanyalarının her dijital kanaldaki tanıtım içeriğiyle desteklenmesini sağlamak için genellikle diğer bölümlerdeki kişilerle birlikte çalışır.

Sosyal medya Yöneticisi

Anahtar Performans Göstergesi: İzler, Gösterimler, Paylar

Bir sosyal medya yöneticisinin rolü, şirket için yürüttükleri sosyal ağları sektöre bağlar. Her şeyden önce, sosyal medya yöneticileri şirketin yazılı ve görsel içeriği için bir kayıt programı hazırlar. Bu çalışan aynı zamanda, hangi sosyal ağda hangi içeriğin yayınlanacağına ilişkin bir strateji geliştirmek için içerik pazarlama uzmanıyla birlikte çalışabilir.

Pazarlama Otomasyon Koordinatörü

Anahtar Performans Göstergesi: E-posta açık oranı, kampanya tıklama oranı, müşteri adayı oluşturma (dönüşüm) oranı

Pazarlama otomasyonu koordinatörü, tüm pazarlama ekibinin müşterilerinin davranışlarını anlamalarını ve işlerinin büyümesini ölçmelerini sağlayan yazılımı seçmeye ve yönetmeye yardımcı olur. Yukarıda açıklanan pazarlama işlemlerinin çoğu birbirinden ayrı olarak gerçekleştirilebileceğinden, bu dijital etkinlikleri bireysel kampanyalara gruplandırabilen ve her bir kampanyanın performansını izleyebilecek biri olması önemlidir.

Beyin ve Okuma - Okuma Sırasında Beyin Kaç Yol Kullanır

Dijital pazarlama tüm işletmeler için çalışıyor mu?

Dijital pazarlama, herhangi bir sektördeki herhangi bir işletme için çalışabilir. Şirketinizin sattıklarından bağımsız olarak, dijital pazarlama kitlenizin ihtiyaçlarını tanımlamak ve değerli çevrimiçi içerik oluşturmak için alıcı personel oluşturmaktan ibarettir. Ancak, tüm işletmelerin dijital pazarlama stratejisini aynı şekilde uygulamaları gerektiği söylenemez.

B2B Dijital Pazarlama

Eğer şirketiniz şirketten şirkete (B2B) ise, dijital pazarlama çabalarınızın çevrimiçi müşteri oluşturma çevresinde yoğunlaşması muhtemeldir ve nihai hedef birisinin bir satış elemanı ile konuşmasıdır. Bu nedenle, pazarlama stratejinizin rolü, satış görevlileriniz için en yüksek kaliteli müşterileri web siteniz ve dijital kanalları destekleyerek çekmek ve dönüştürmektir.

Web sitenizin ötesinde, muhtemelen çabalarınızı, demografik bilgilerinizin çevrimiçi olarak geçirdiği LinkedIn gibi iş odaklı kanallara yoğunlaştırmayı seçeceksiniz.

B2C Dijital Pazarlama

Eğer şirketiniz üreticiden tüketiciye (B2C) ise, ürünlerinizin fiyat noktasına bağlı olarak, dijital pazarlama çabalarınızın amacı, insanları web sitenize çekmek ve hiç konuşmaya gerek kalmadan müşterileri haline getirmektir.

Bu nedenle, muhtemelen geleneksel anlamda ‘potansiyel müşterilere’ odaklanma olasılığınız daha düşüktür ve birisinin web sitenize geldiği andan, bir satın alma işlemi yapmasına kadar, hızlandırılmış bir alıcı yolculuğu yapmaya odaklanmanız daha olasıdır.

B2C şirketleri için Instagram ve Pinterest gibi kanallar LinkedIn’in iş odaklı platformlarından daha değerli olabilir.

albert einstein - anneler ve babalar

Dijital pazarlamanın bir şirkete rolü nedir?

Çoğu çevrimdışı pazarlama çabasının aksine, dijital pazarlama, pazarlamacıların gerçek zamanlı olarak doğru sonuçları görmelerini sağlar. Bir gazeteye ilan vermişseniz, kaç kişinin o sayfaya çarptığını ve reklamınıza dikkat ettiğini tahmin etmenin ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Bu reklamın herhangi bir satıştan sorumlu olup olmadığını bilmenin kesin bir yolu yoktur.

Öte yandan, dijital pazarlama ile pazarlama çabalarınızın hemen hemen her yönünün yatırım getirisini ölçebilirsiniz.

İşte bazı örnekler:

Web Sitesi Trafiği

Pazarlama platformlarında bulunan dijital analitik yazılımını kullanarak web sitenizin ana sayfasını gerçek zamanlı olarak görüntüleyen kişilerin sayısını görebilirsiniz.

Diğer dijital analitik verilerinin yanı sıra kaç sayfa ziyaret ettiklerini, hangi cihazı kullandıklarını ve nereden geldiklerini de görebilirsiniz.

Bu istihbarat, hangi kanalların web sitenize yönlendirildiği kişi sayısına bağlı olarak daha fazla veya daha az zaman harcayacağınıza öncelik vermenize yardımcı olur. Örneğin, trafiğinizin yalnızca %10’u organik aramadan geliyorsa, bu yüzdeyi artırmak için muhtemelen SEO’da biraz zaman geçirmeniz gerekir.

öğrenme - konsantrasyon - uyku - hafıza - beyin

Çevrimdışı pazarlamada, bir satış görevlisiyle etkileşimde bulunmadan veya bir satın alma işlemi yapmadan önce insanların markanızla nasıl etkileşimde bulunduğunu söylemek çok zor. Dijital pazarlama ile insanların davranışlarındaki eğilimleri ve kalıpları, alıcılarının yolculuklarında son aşamaya gelmeden tanımlayabilirsiniz, bu sayede pazarlama hunisinin en üstündeki web sitenize nasıl çekeceğiniz konusunda daha bilinçli kararlar verebilirsiniz.

İçerik Performansı ve Liderlik Üretimi

Bir ürün broşürü oluşturduğunuzu ve insanların posta kutularında gördüğünü hayal edin. Bu bir e-broşür gibi çevrimdışı olsa da bir içerik türüdür. Sorun şu ki, broşürünüzü kaç kişinin açtığını veya kaç kişinin doğrudan çöpe attığını bilmiyorsunuz.

Şimdi bunun yerine web sitenizde o broşürün olduğunu hayal edin. Sayfayı barındırdığı sayfayı tam olarak kaç kişi ölçebilir ve formları kullanarak indirenlerin iletişim bilgilerini toplayabilirsiniz. Yalnızca içeriğinizle kaç kişinin ilgilendiğini ölçmekle kalmaz, aynı zamanda kullanıcılar indirdiğinde nitelikli müşteri adayları oluşturursunuz.

Sonuç: Değişin ve Değiştirin

Etkili bir dijital pazarlama stratejisi doğru araçları ve doğru teknolojileri bir araya geri getirme, işletmenizle müşterinin ilk dijital temas noktası için satışı takip etme imkanı vermektedir. Bunu “özellik modellemesi” olarak adlandırıyoruz ve insanların, ürününüzü araştırma ve satın alma şeklindeki eğilimleri belirlemenize, pazarlama stratejinizin hangi bölümlerinin daha fazla dikkat gerektirdiği ve satış döngünüzün hangi bölümlerinin rafine edilmesi gerektiği konusunda daha bilinçli kararlar almanıza yardımcı olur.

Pazarlama ve satış arasındaki noktaları birbirine bağlamak son derece önemlidir. Araştırmalara göre, güçlü satış ve pazarlama uyumuna sahip şirketler % 20’lik bir büyüme oranına ulaşırken, düşük uyum gösteren şirketlerin gelirlerde% 4’lük bir düşüşe ulaştıkları bulunmuştur. Dijital teknolojiler kullanarak müşterinizin satın alma döngüsündeki yolculuğunu artırabilirseniz, o zaman işletmenizin temel çizgisine olumlu bir şekilde yansıması olasıdır.

Anzan Nöro Aritmetik

Başa dön tuşu