Diyet ve Beslenme

Bitter Çikolata Nedir? Bitter Çikolatanın İçeriği Ve Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Bitter Çikolata Nedir? Bitter Çikolatanın içeriği nedir? Diğer çikolatalardan farkı nedir? Neden Bu Kadar Seviliyor? Faydaları Var mıdır? Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir? – Yemeye devam edin; kendinizi şımartın. Çünkü bitter çikolata, hafızayı geliştiriyor ve stresi azaltıyor. Dünya çikolatayı sever. Dünya nüfusunun çikolata tüketimi 1 milyon ton civarında. En çok tüketen ülkeler ise kişi başına tüketim bakımından 9 kg. ile İsviçre başı çekerken, 7,9 kg. ile Almanya onu izliyor. Diğer Avrupa ülkelerinde ise kişi başına yıllık 4-5 kg. arasında değişmektedir. İnsanoğlu çikolatayı neden bu kadar çok seviyor? Cevabı basit; kendimizi mutlu hissettirdiği için…

Bitter Çikolata Nedir? Diğer Çikolatalardan Farkı Nedir?

Siyah çikolata olarak da adlandırılan bitter çikolata bir çikolata türevidir. Diğer çikolatalardan farkı daha yüksek oranda kakao katkılarının olmasıdır. Bunun yanında kakao yağı ise diğer tür çikolatalardan daha azdır. Hiç şeker içermemesi diğer bir önemli özelliğidir. Yüksek oranda kakao içermesi ve şeker içermemesi bitter çikolatayı faydaları açısından ayrıcalıklı hale getirmiştir. Bitter çikolataların faydalarının öğrenilmesi arttıkça bitter çikolataya olan talep de giderek artmaktadır.

Bitter Çikolata Neden Bu Kadar Önemli?

Araştırmacılar, koyu çikolata yemenin beyin dalgası sıklığını değiştirebileceğini, hafızayı iyileştirme yanında, stresi de azaltmada fayda sağladığını söylüyorlar.

—– Sponsor Bağlantı – Sponsor Bağlantı —–

ÜCRETSİZ HAFIZA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Ücretsiz Hafıza Ve Beyin Eğitimi

Eğitimler Üç Günde Bir E-Posta Adresinize Gönderilmektedir

—– Yazının Devamı – Yazının Devamı —–

Koyu çikolatanın sağlık bakımından yararları tatlıya düşkün çoğu insan tarafından da iyi bilinmektedir.

Serbest radikallerin hücre hasarını önlemeye yardımcı olan lif ve antioksidanlarla doldurmasıyla kalp-damar hastalıkları riskini düşürebildiği, kan akışını iyileştirebildiği ve kan basıncını düşürebildiği görülmüştür. Kaynak İçin Tıklayınız:

California’daki Loma Linda University Health’in Experimental Biology 2018 yıllık toplantısında sunulan bir çalışmada, koyu çikolatanın hafıza ve hatırlama ile ilgili beyin dalgaları üzerindeki etkisi ile ilgili yararlarına ışık tutuyor. Kaynak İçin Tıklayınız:

Dr. Lee Berk, Loma Linda Üniversitesi Birleşik Sağlık Meslekleri Yüksekokulu’ndaki araştırmasında, yöneticilerini bir araya getirirken, araştırmada da Tanzanya’dan getirilen yüzde 70 kakao çekirdeğinden elde edilen 48 gram koyu çikolata bar kullandı.

Berk, “Vurguladığımız şey, antioksidan tüketiminin beyin frekansını değiştirme kabiliyetine sahip olduğudur. Bu gama denilen yararlı bir beyin frekansıyla gerçeleşiyor” dedi. “Gama frekansı, çikolata antioksidanları sayesinde artırılır, geliştirilir ve açılır

Beyin dalgaları, bir radyo gibi, farklı frekanslarda gelir.

Berk, gama frekansının en yüksek frekans olduğunu ve “bilişsel işlemede, hafıza için [ve] hatırlamada en yüksek seviye ile ilişkili” olduğunu belirtti. web sitesinde  açıklandığı gibi, gama dalgaları bilgiyi işleme, hafızayı geliştirme ve stresi azaltma gibi karmaşık işlevlere yöneliktir.

Olumlu etkiler ya da araştırmacıların belirttiği gibi, nöroplastisitenin artması, koyu çikolatanın beyinde geçirebileceği yarım saat içinde oluşmaktadır.

Gama frekansındaki beyin dalgalarındaki artış, birkaç saat boyunca artmıştır. Berk, “Bu konuyu izlemeye devam ettik, böylece iki saat sonra hala – gözlemleyebildik – azalmış olmasına rağmen – bir gama frekansı var” dedi. “Yani, bir süre dayanıyor.

Bu araştırma, özellikle yaşlı nüfusta bilişsel işlevlerin geliştirilmesine uygulanabilir. Koyu çikolatanın yararlarından birinin, bu bilişsel süreçleri aşındırdıkça hassas bir şekilde ayarlaması olasılığını öne sürüyor.

Berk, “İnsanlar olarak bilişsel süreci kaybetme eğiliminde olduğumuz gibi, istediğimiz kadar iyi düşünmüyoruz” dedi. “Yaşlandıkça, optimal bilişsel düşünme, işlem ve hafıza ve hatırlama yeteneğimizi kaybediyoruz.

“Gama frekansını gerçekten arttırırsak, fayda sağlayabiliriz” diye ekledi.

Gama, Uyumlu Frekanstır: Örneğin, bir nesneyi gözlemlediğinizde, rengi, boyutu, dokusu vb. beynin farklı bölümleri tarafından algılanır ve işlenir. Tüm bu farklı bilgilerini Gama dalgalarının birleştirdiği düşünülür. Bu beyin dalgası aktivitesi, öz farkındalık, daha yüksek iç görü ve bilgi, psişik yetenekler ve beden dışı deneyimler ile ilişkilidir. Bu yeni beyin aktivitesi bölgesine ve onunla ilişkili bilinç durumlarına EPSİLON denir.

Yüksek kakao içerikli bitter çikolata satın alırsanız, aslında oldukça besleyicidir. Uygun miktarda çözünür lif içerir ve minerallerle yüklenir.

% 70-85 kakao içeren 100 gram koyu çikolata bar içeriği:

  • 11 gram lif
  • Demir için RDI(*)‘nın % 67’si
  • Magnezyum için RDI’nın % 58’i
  • Bakır için RDI’nın % 89’u
  • Manganez için RDI’nin% 98’i
  • Bitter çikolata ayrıca bol miktarda potasyum, fosfor, çinko ve selenyum içermektedir.

(*) RDI (Recommended Daily Intake): Günlük olarak alınması tavsiye edilen miktar.

Bitter çikolatanın burada sayılan faydaları yanında hafıza ve beyin için ciddi faydaları vardır. Bitter çikolatanın özellikle Hafıza ve beyne katkılarını öğrenmek için ayrıca aşağıda linki verilen yazıyı da okuyabilirsiniz.

BEYİN DOSTU YİYECEKLER – BİTTER ÇİKOLATA

Kaynaklar

https://www.healthline.com/health-news/dark-chocolate-improves-memory-reduces-stress#6

http://www.biorecmedical.com/gama-beyin-dalgalarini-arttirmanin-yararlari

https://nutritiondata.self.com/facts/sweets/10638/2

Başa dön tuşu