Yabancı Dil

Ücretsiz Dil Öğrenme – Sizin İçin Seçtiğimiz Dokuz Platform

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Ana dili İngilizce olanlardan daha şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü –mesela- benim ana dilim Türkçeyken, İngilizce de öğrenerek ikinci bir dile daha sahip olacağım.

Oysa Ana dili İngilizce olanların hobi veya başka bir zorunluluk olmaması durumunda, bir başka dili öğrenme kaygısı hiç bulunmuyor. Gerçi bu, Manhattan’da yıllarca bulunduğu halde İngilizce konuşamayan bir Türk’ün, İngilizce öğrenmemesini savunmak için söylediği şu sözlere benziyor:

“Onlar (Amerikalılar) Türkçe öğrensin!”

Öte yandan, birileri birden fazla dil öğrenilebileceğini söylediğinde, kendimi oldukça güvensiz hissediyorum. Bu defada “ana dilim İngilizce olsaydı” diye hayıflanıyorum. Düpedüz tembellik. Tembele iş buyur sana akıl öğretsin, gibi bir şey bu.

“Günümüzde yabancı bir dil bilmek gerek” denildiğinde, aklımıza doğal olarak öncelikle İngilizce geliyor. Tabi İngilizce dünyanın ortak dili konumunda. Gerek İngiltere ve gerekse ABD vatandaşları, yabancı ülkelerde çalışan veya yabancı ülkelere sıkça gidenleri hariç, tek dilliler. Yani sadece İngilizce biliyorlar.

Biz şanslıyız, ana dilimizin yanında ikinci bir dili, İngilizceyi, öğreniyoruz. Kötü mü?

İkinci bir dili bilmek özellikle bugünlerde,  çok kültürlü dünyada ve küresel pazarda çok önem kazandı. Birden fazla dil bilmek, coğrafi sınırlarla tanımlanmayan işletmelerde sizi her zaman bir avantajda tutuyor.

Limasollu Naci’den bu yana 50 yıl, yarım asır geçti. Dil öğrenmek, günümüzde daha da kolaylaşmıştır. Geçmişin aksine, bir dil öğrenmek için yığın halinde kitap okumak veya pahalı kurslar almak zorunda değiliz. İnternet ve çeşitli platformlarda bulunan çok çeşitli kaynaklar sayesinde, dilediğimiz zaman ve istediğimiz yerde ücretsiz olarak öğrenmenin birçok yolu var.

Türkiye’de hafıza ve beyni etkin kullanma alanlarının yetkin öğretmeni Melik Duyar’ın hafıza teknikleriyle desteklediği seti mutlaka inceleyin. Ücretsiz platformlara geçmeden önce size ilk olarak www.megaingilizce.com ‘u incelemenizi tavsiye ediyorum.

mi

Konuyla ilgili olarak Melik Duyar’ın önemle vurguladığı konuşmasına kulak verelim:

Şimdi de ücretsiz olarak dil öğrenebileceğiniz 9 platformdan söz edelim:

1- DuoLingo

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Duolingo, 2013’ün iPhone Uygulaması ve Google’ın En İyisi 2014 dahil olmak üzere birçok ödül kazanan oldukça yeni bir platformdur.

Şu anda 19 farklı dilde ders veriyor. Platform, puan kazanabileceğiniz, günlerinizi takip edebileceğiniz ve nasıl geliştireceğinize dair ipuçları alabileceğiniz oyun benzeri bir ara yüz ile kullanıcıları benzersiz bir deneyime götürecek.

Uygulama iPhone, Android ve Windows telefonda mevcuttur, bu nedenle Blackberry veya Linux tabanlı bir cihazınız varsa, bilgisayara başvurmanız gerekir.

Türkçe sitesi de bulunan DuoLingo’ya bir göz atın!

2- Busuu

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Busuu da DuoLingo’ya çok benziyor, ancak sadece 12 dil sunuyor. Bunlardan bazıları çok benzersiz. Arapça, Çince ve Japonca öğrenmek zor olabilir ve bu dilleri çok az platform sunar. Bunlardan biri de Busuu.

Busuu ayrıca 50 milyondan fazla konuşmacıdan oluşan çok geniş bir topluluğa sahiptir. İşin güzel yanı, Facebook ve Google hesabınız üzerinden kolayca giriş yapabilmenizdir. Ancak uygulama yalnızca Android ve Apple cihazlarda kullanılabilir.

Busuu’ya göz atın! 

 3- LiveMocha

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Live Mocha, 2007’deki lansmanından bu yana ücretsiz olarak dil öğrenimi sunan ilk çevrimiçi platformlardan biriydi. Live Mocha’nın en güzel yanlarından biri, 190’dan fazla ülkeden, dünyanın dört bir yanındaki ana dilini konuşanlara, öğretmenlere, dil meraklılarına ve dil uzmanlarına erişim sağlamanıza yardımcı olur.

Topluluk, etkileşim yoluyla dil öğrenmeyi teşvik ediyor ki bu mükemmel! Böylece, alıştırma alıştırmaları üzerine yorumlar, geri bildirimli dersler, metin veya görüntülü sohbetler ve daha fazlasıyla dünyanın her yerinden insanlarla konuşma pratiği yapabilirsiniz.

Canlı Mocha’ya göz atın! 

 4- LingQ.com

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Bu platform temel dil öğrenme ve okuma dersleriyle başladığından bu yana uzun bir yol kat etti. Karikatürize, çocuk tipi bir ara yüze sahip olmasına rağmen, herhangi bir yaştaki herhangi bir dil öğrencisi tarafından ve dil öğreneninin herhangi bir aşamasında (başlangıçtan ileri seviyeye) kullanılabilir.

Bu, öğretmenler ve sınıflar için harika bir kaynaktır. Tek dezavantajı, premium hesaplara kaydolmadığınız sürece sınırsız kelime dağarcığına veya ekstra özelliklere erişemeyeceğinizdir.

LingQ’ya göz atın! https://www.lingq.com/tr/

5- Lang- 8

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Bu platformun sunduğu şey oldukça basit: Sizinle bağlantı kuran ve yazdıklarınızı düzelten anadili İngilizce olan bir topluluk var. Yani, açıkça, bu zaten bir yabancı dil yazma ve okuma konusunda yetkin olan konuşmacılar için bir platform.

Örneğin, yüksek lisans tezinizi ana dilinizde yazdınız; farklı bir dile çevirmek için iyi bir araçtır. Üstelik, esas olan, Lang 8’de kontrol ettirebilmeniz.

Lang-8’e bakın!

 6- Papora

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Papora, ücretsiz kayıt olmanıza ve İngilizce, İspanyolca, Fransızca veya Almanca öğrenmenize izin veren bir platformdur.

Tamamen kelime dağarcığına odaklanmak yerine, Papora ayrıca uygun cümleler kurabilmeniz için dilbilgisini de dahil etmektedir.

Mobil uygulama, kullanıcıları sesli içerikli 2.000’den fazla anahtar kelime ve kelime öbeğine sahip 60 gerçek yaşam durumundan geçirmektedir. Bu uygulama meşgul öğrenciler için harika!

Papora’ya göz atın! 

 7- Memrise

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Memrise, onu etkili bir dil öğrenme aracı yapmak için üç basit bileşen kullanır: Bilim, eğlence ve topluluk. Bilimsel verileri ve bulguları kullanarak, anımsatıcı bilgi kartları yardımıyla beynin daha hızlı öğrendiği gerçeğini ele alıyor. Bu bilgi kartlarına “mems” deniyor. Bilgiyi hafızada saklamaya yardımcı oluyor. Oyunlar ve videolar yardımıyla öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor.

Memrise, oldukça kapsamlı ve geniş bir dil yelpazesi sunan 300.000’den fazla kursa sahiptir. En güzel yanı, bu web sitesinde öğrenebileceğiniz tek şey dilin olmamasıdır.

Belirli bir ülkenin tarihi, kültürü veya coğrafyası hakkında daha fazla bilgi edinmekle de ilgileniyorsanız, Memrise size bu konuda da ücretsiz bir kurs verecektir! Bunu Android ve Apple cihazlarda bir uygulama olarak edinebilirsiniz.

Memrise’a göz atın! 

 8- Lingualia

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Lingualia, bir dil öğrenmek için büyük ölçüde “sosyal ağ” üzerine odaklanan oldukça havalı bir platformdur.

Lingualia’nın en iyi özelliklerinden biri, size bir öğrenci gibi davranacak olan “Lingu” adlı yapay zekadır. Lingu, sizin için zor olan alanlarda gelişmenizi ve dilinizi öğrenmek için motive olmanızı sağlayacaktır.

Tutarlı motivasyona ihtiyaç duyanlarınız için bu harika bir özelliktir. Bu platform ne yazık ki sadece iki dilde hizmet veriyor olsa da: İngilizce ve İspanyolca, denemelisiniz!

Lingualia’ya göz atın! 

 9- Digital Dialects

Ücretsiz Dil Öğrenme –  Bu, dil öğrenmenin eğlenceli ve kolay hale getirildiği harika bir platformdur. Dijital Diyalekt, kullanıcılara kelime öbekleri, kelime bilgisi, sayılar, yazım, fiil çekimleri ve alfabeler yardımıyla yeni bir dil öğrenmeleri için oyunlar sağlamaya odaklanır.

Web sitesini çalıştırmak için Macromedia Flash’a ihtiyacınız olacak, ancak genel olarak web sitesinin ne kadar duyarlı olduğunu gerçekten çok seviyorum. Bu platformu kullanmanın dezavantajı, bir uygulama olarak mevcut olmaması ve çoğu dilin yalnızca temel başlangıç ​​seviyesi dil becerilerini kapsıyor olmasıdır. Dijital Dialects’e göz atın! 

İşte sizin için seçtiğimiz dil öğrenme platformları! İki dilliliğe olan artan talep karşısında daha yenileri de eklenecektir.

Dil öğrenmede daha da tembelliğe devam mı?

Anzan Nöro Aritmetik

Başa dön tuşu